Mikä ihmeen kahvidrinkki?

Kahvidrinkki tarjoiltuna pöydälle

Kahvidrinkki on usein jälkiruoalle tarkoitettu juoma. Niitä voidaan valmistaa monesta eri alkoholijuomasta sekä niitä voi vielä erikseen makeuttaa erilaisilla tuotteilla. Yksi varsin käytetty makeutustapa on lisätä kahvijuomaan siirappia. Kahvidrinkkejä ei kuitenkaan tarvitse valmistaa aina normaalista kahvista. Monet tykkäävät valmistaa kahvidrinkkinsä espressosta sekä cappuccinosta. Myös erilaisten maustekahvien käyttö drinkeissä on yleistynyt. Kahvidrinkit ovat yleensä varsin täyttäviä, minkä takia niitä ei ole tapana nauttia suuria määriä kerralla.

Kuinka tehdä kotitekoinen kahvidrinkki?

Kahvidrinkit tehdään eri tuotteita yhdistelemällä ja drinkkiä tehdessä on hyvä pitää mielessä joitakin perussääntöjä. Ensinnäkin lasi josta kahvidrinkkiä nautitaan, on aina hyvä lämmittää. Tämä varmistaa, että juoma pystyy kauemmin lämpimänä. Lasin saa helposti lämmitettyä laittamalla siihen kuumaa vettä. Kun lasi on lämmennyt, voi veden heittää pois ja aloittaa itse kahvijuoman teko.

erilaiset kahvit ovat eri vahvuisia. Kahvijuomassa kannattaa keittää kahvista normaalia vahvempaa, ettei juomasta tule liian vetistä. Tämän saa helposti aikaan käyttämällä normaalia enemmän puruja kahvia keitettäessä, tai valitsemalla vahvemman kahvin drinkin tekoon. Mikäli käytät kahvijuomassasi kermaa, älä vatkaa kermasta liian paksua, sillä tällöin kahvin juonti on hankalaa.

Näin juot kahvidrinkkiä oikein

Kahvidrinkki on tarkoitus juoda suoraan lasista ilman pilliä. Kahvia ei ole myöskään tarkoitus sekoittaa, vaan se on valmis nautittavaksi heti kun kaikki aineet on lisätty juomaan. Kahvidrinkkejä tarjoillaan monesti myös baareissa. Tällöin voi olla hyvä varmistaa drinkin alkoholipitoisuudet, ettei tilaa itselleen liian vahvaa drinkkiä.