Kahvin valmistus suodattamalla

Kahvikuppi ja papusydän.

Suodatinkahvin valmistus on varmasti yleisimpiä tapoja valmistaa kahvia suomalaisten keskuudessa. Se on nopeaa ja helppoa. Lisäksi suodatinkahvi on usein erilaisia erikoiskahveja edullisempaa. Suodatinkahvin valmistuksessa on kuitenkin omat niksinsä, joiden avulla se sujuu hyvin ja kahvinkeitin pysyy kunnossa.

Kahvin valmistus ja kahvinkeittimen kunnossapito

Suodatinkahvin valmistamiseen on käytettävä aina puhtaita välineitä. Myös kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi kalkinpoistoaineella tai sitruunahapolla. Irrotettavat osat voi puhdistaa koneessa tai käsin ja pinttyneet tahrat lähtevät ruokasoodalla. Suodatinpaperilla on myös väliä. Sen on oltava oikeankokoinen toimiakseen oikein.

Annostelu tuottaa monille päänvaivaa. Yleinen sääntö on, että mitataan 1 mittalusikallinen kupillista kohden tai 60–70 grammaa yhtä vesilitraa kohden. Vetenä käytetään kylmää ja raikasta vettä. Kahvi tarjotaan vastavalmistettuna.