Kahvinkeittimen puhdistus – näin se onnistuu

Kahvinkeittimen voi puhdistaa kotikonstein

Kahvinkeitin tulisi puhdistaa aina silloin tällöin. Todella harvat kuitenkin tekevät näin. Suurin virhe onkin olla puhdistamatta kahvinkeitintä ollenkaan tai tehdä se liian harvoin. Tällöin kaikki pinttynyt lika säilyy kahvinkeittimessä ja siirtyy suoraan kahviin.

Näillä aineilla kahvinkeittimen voi puhdistaa

Kahvinkeittimen puhdistamiseen ei välttämättä tarvitse siihen tarkoitukseen tarkoitettuja puhdistusaineita. Monet kotoa löytyvät aineet sopivat myös oikein hyvin. Kahvinkeittimen voi puhdistaa esimerkiksi etikalla, ruokasoodalla tai sitruunahapolla. Kaikki näistä ovat hyvin tehokkaita aineita ja puhdistavat pinttyneen ja tiukkaan tarttuneen lian.

Ruokasoodaa ja sitruunahappoa ei tarvitse käyttää kuin muutama ruokalusikallinen. Sen sijaan etikkaa tarvitaan noin kaksi desiä. Kaikki nämä sekoitetaan veteen vesisäiliössä ja sen jälkeen laitetaan kahvinkeitin päälle.