Maitokahvi maidottomana, kiitos!

Latte onnistuu kasvimaitojuomastakin

Monet meistä juovat kahvinsa mieluiten maitotilkan kera, mutta kaikille tavallinen lehmänmaito ei sovi, joten mikä silloin neuvoksi? Onneksi nykyään on vaihtoehtoja joka lähtöön, ja jokaiselle kahvinjuojalle löytyy varmasti sopiva maito kahviin lorautettavaksi.

Kasvipohjaiset maitojuomat sopivat kahviin erinomaisesti

Moni on tottunut lorauttamaan kahviinsa hieman maitoa: mauksi, viilennykseksi ja väriksi. Useisiin erikoiskahveihin, kuten latteen ja cappuccinoon maito kuuluu olennaisena osana. Jos lehmänmaito ei sovi ruokavalioon syystä taikka toisesta, löytyy kasvimaitohyllystä vaihtoehtoja, jotka ovat yhtä hyviä, elleivät jopa parempia. Soija- ja kauramaidot ovat varmasti tunnetuimmat vaihtoehdot, ja sopivatkin erinomaisesti pehmentämään kahvin makua. Niistä löytyy nykyään barista-versioita, jotka ovat erityisesti kahviin tarkoitettuja. Niiden lisäksi vaihtoehtoina on muun muassa manteli-, kookos-, cashew-, riisi- ja jopa herneproteiinimaitojuomia. Maidotta kahvia ei siis tarvitse juoda, eikä mausta tinkiä, vaikkei lehmänmaito itselle sopisikaan.