Erikoiskahvit erilaisiin makuelämyksiin

Erikoiskahvit ovat tulleet markkinoille jäädäkseen, mutta tavallisen kuluttajan voi olla jopa vaikea valita itselleen sopiva kahvi erikoiskahvien laajasta valikoimasta. Kokeileminen kuitenkin kannattaa ja sen voi aloittaa myös varovasti. Ota selvää tavallisen kahvisi ominaisuuksista, joista tavallisimpia ovat paahtoaste, täyteläisyys, hapokkuus ja aromikkuus. Näin voit alkaa etsiä suunnilleen vastaavaa erikoiskahvia, sillä aina ei kannata hypätä suoraan altaan syvään päähän. Voit myös hemmotella itseäsi erilaisilla sekoituksilla, kuten suklaan ystäville suunnatulla suklaakahvilla. Voit aloittaa kokeilemisen vaikka kahviloissa, jolloin sinun ei tarvitse ostaa kokonaista kahvipakettia testataksesi tuotteen makua. Kahviloista saa helposti myös tuotteita, joita ei voi valmistaa perinteisellä kahvinkeittimellä, kuten esimerkiksi tunnetuimpiin erikoiskahveihin kuuluvaa espressoa.

Erikoiskahvit ovat joskus makuelämyksen lisäksi taideteoksia