Paulig Kädentaitajat

Juhla Mokka.
Tekijöiden kahvi.

Yhdessä tekemisessä on voimaa. Osallistu Juhla Mokka Hävikkihaasteeseen ja tee teko hävikkiruoattoman Suomen puolesta!

Hävikkihaaste

Hävikkihaaste
1

Heitämme vuosittain ruokaa roskiin 400 miljoonan euron arvosta. N. 75 € henkilöä kohti.

4 5 6 7

Kotitalouksien vuotuinen ruokahävikki vastaa noin 100 000 auton ilmastovaikutusta.

Koko ruokaketjun tasolla hävikin ilmastomuutosvaikutukset ovat varovaisesti arvioiden vähintään kaksinkertaiset tähän verrattuna.

LÄHTEET: MTT foodspill 2010 - 2012, Elintarviketalous 2010, Tilastokeskus 2010, Preparatory study on food waste across eu 2010

Liity mukaan Juhla Mokka Hävikkihaasteeseen!

Juhla Mokka on jo 35 vuoden ajan nostanut esiin maamme parhaita tekijöitä, kädentaitajia. Nyt, ensimmäistä kertaa uuden sukupolven kädentaitajina nostetaan joukko tekijöitä, start-up -yritys Froodly.

Froodly edustaa uudenlaista tekijöiden sukupolvea, jota kuvaa yhteisöllisyys, innovatiivisuus ja toimeen tarttuminen. Yhdessä Froodlyn kanssa Juhla Mokka heittää kaikille suomalaisille Hävikkihaasteen ruokahävikin vähentämiseksi.

Hävikkihaasteella ruokahävikkiä vastaan

Juhla Mokka Hävikkihaaste kehottaa sekä kuluttajia että kauppoja vähentämään ruokahävikkiä. Osallistua voit Froodly-sovellusta käyttämällä tai keksimällä oman teon ruokahävikin vähentämiseksi! Yhdessä tekemisessä on voimaa!

Hävikkihaasteeseen voit osallistua kertomalla omasta työyhteisösi, perheesi tai vaikka ystäväporukkasi hävikkiteosta osoitteessa juhlamokkahaaste.fi tai jakamalla tarinasi #juhlamokka #hävikkihaaste. Taltioimme parhaat teot ja nostamme niitä valokeilaan vuoden 2016 aikana kampanjasivulla ja Pauligin sosiaalisen median kanavissa!